Volledig scherm
De Dienst Speciale Interventies (DSI) slaagde erin de vrouw en haar kinderen te bevrijden uit de woning waar ze werden vastgehouden. © Politie

Verdachte(n) uit Lelystad vast voor ontvoering 31-jarige vrouw en twee kinderen

Zes verdachten uit Amsterdam, Lelystad en Purmerend zitten momenteel vast voor een ontvoeringszaak. Op nieuwjaarsdag werd een 31-jarige uit Amsterdam ontvoerde vrouw en haar twee kinderen van 3 en 7 jaar bevrijd uit een woning in Almere.

De vrouw en haar kinderen werden 31 december vanuit Amsterdam-Noord ontvoerd. Het lukte haar via een bekende de politie te alarmeren. Daarop werd een uitgebreid opsporingsonderzoek gestart, dat leidde naar de verblijfplaats van de vrouw in een woning in Almere. De politie wist de vrouw en haar kinderen 1 januari te bevrijden. In totaal werden tien verdachten opgepakt. Zes van hen zitten nog vast; vijf mannen en een vrouw variërend in leeftijd van 19 tot 28 jaar uit Amsterdam, Lelystad en Purmerend.

Rapscene

De politie meldt dat een deel van de verdachten vermoedelijk deel uitmaakt van de rapscene in Amsterdam-Zuidoost. Bij de verdachten zijn in totaal vijf vuurwapens en ongeveer 200.000 euro aan contant geld aangetroffen en in beslag genomen.

De politie brengt de aanhoudingen nu pas naar buiten, omdat één van de aangehouden verdachten tot en met afgelopen maandag in beperkingen zat. Een woordvoerder van het OM Amsterdam kan niet ingaan op nadere vragen van deze krant. Over de motieven van de daders is nog niets bekend.