Volledig scherm
PREMIUM
John en Chloe Westveer bij het graf van hun voor de geboorte overleden zoontje. © Johan Van Der Heijden

‘Verdriet op verdriet’ voor Chloe en John Westveer door schimmige nota voor uitvaart van hun zoontje

Chloe en John Westveer uit Heinkenszand voelen zich in de kou gezet door uitvaartondernemer Richard Ensing uit Goes. Na het overlijden van hun ongeboren zoon Kareltje kregen zij een eindnota waar volgens hen maar weinig van klopt. 'We kunnen nu het grafje niet eens afmaken’. Monuta erkent dat dingen niet goed zijn gegaan. 

Het geluk lacht Chloe (29) en John (49) Westveer uit Heinkenszand afgelopen zomer toe. Chloe is hoogzwanger en het zou nog maar enkele weken duren totdat ze hun zoon in de armen zouden kunnen houden. Maar dan slaat het noodlot keihard toe: de baby, Kareltje, overlijdt na 36 weken onverwachts als gevolg van een losgeraakte placenta. Het is dan 17 juli. Het stel is kapot van verdriet; in plaats van een kraamfeest moet ineens een uitvaart worden geregeld. Maar dan wel zo mooi mogelijk, vinden de gebroken ouders. 

De verzekeringspolis laat dat ook toe: bij Monuta heeft Chloe een zogeheten toppakket afgesloten voor een uitvaart ter waarde van 10.500 euro.  Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Het bedrag bestaat uit een dienstenpakket van 5400 euro en een vrij besteedbaar bedrag van 5100 euro, exclusief indexering.