Volledig scherm
PREMIUM
Adrie en Corrie Groen, de ouders van de sinds 1993 vermiste Tanja. © United Photos BV

Vermiste studente Tanja (18) 'werd gezien' in Parijs en Ardennen: een reconstructie

In 1993 verdween de 18-jarige Tanja Groen toen ze ’s nachts onderweg was op haar fiets van Maastricht naar haar studentenkamer in Gronsveld. Nu, ruim een kwart eeuw later, ontbreekt nog altijd elk spoor. Hoe was die periode rond de vermissing ook alweer? Dagblad De Limburger maakte een uitgebreide reconstructie. ,,Er blijft altijd hoop. Als je die opgeeft, geef je alles op.”

Het is woensdagochtend 1 september 1993. Even na middernacht. Tanja Groen, eerstejaarsstudente gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht, verlaat het slotfeest van de ontgroeningsweek bij studentenvereniging Circumflex. Studenten zien haar wegfietsen, de Herbenusstraat uit. Op weg naar haar studentenkamer in Gronsveld. Ergens onderweg lost ze op in het niets.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.