Een Stint staat aan een kettingslot.
Volledig scherm
Een Stint staat aan een kettingslot. © ANP

Vernieuwde Stint krijgt andere naam: Buszy

De Stint komt niet onder die naam terug op de weg. Dat heeft Stint eigenaar Edwin Renzen bekend gemaakt. Op verzoek van de nabestaanden van het spoordrama krijgt het aangepaste vervoersmiddel een andere naam. Dat gaat Buszy worden,  meldt Omroep Brabant.

Het aangepaste vervoersmiddel dat de oude Stint moet vervangen wordt op dit moment gekeurd door verkeersdienst RDW in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Het ministerie legde namens de nabestaanden het verzoek om de naam aan te passen neer bij de fabrikant. ,,Wij hebben de wens van de nabestaanden aan Renzen overgebracht om, bij een eventuele terugkeer, de naam Stint te veranderen. Het is aan Renzen wat hij hiermee doet.’’

Edwin Renzen besloot dat verzoek in te willigen. De merknaam Stint blijft wel bestaan, maar het model dat gebruikt wordt om kinderen te vervoeren gaat Buszy heten. Die naam is gekozen omdat de manier van rijden van het nieuwe vervoersmiddel doet denken aan een busje, legt Renzen uit. ,,Buszy is een makkelijk woord voor kinderen en heeft een minder negatieve associatie’’, zegt Renzen.

Spoordrama

De Stint werd na een dodelijk spoorongeluk op 20 september 2018 in Oss van de openbare weg verbannen. Bij het ongeval kwamen vier kinderen om het leven. Een vijfde kind en de medewerkster van de kinderopvang die het voertuig bestuurde, raakten zwaargewond.

Dit zijn enkele nieuwe regels waar de Stint aan moet voldoen: