Veroorzaker horrorcrash A2 ging drie keer eerder in de fout, ook op A28 bij Zwolle: ‘We hadden rijbewijs moeten afpakken’

VIDEODe man die vorige maand op de A2 bij Breukelen twee mensen doodreed en zelf bij het ongeval om het leven kwam, veroorzaakte eerder al zeker drie ongevallen. De 38-jarige inwoner van Vianen moest ook al eens zijn rijbewijs inleveren. Toch mocht hij vorig jaar na een ernstig ongeluk op de A28 bij Hattemerbroek doorrijden. De politie geeft toe een grote fout te hebben gemaakt. Betrokkenen reageren geschokt.

Bij ten minste een eerder ongeval was volgens de politie waarschijnlijk sprake van een epileptische aanval. Dat was op de A2 in december 2016, toen hij bij knooppunt Oudenrijn op een file inreed en negen auto’s raakte. Na dit ongeluk moest de man zijn rijbewijs inleveren. Maar de politie Midden-Nederland maakte geen proces-verbaal op, waardoor het Openbaar Ministerie en de rechter geen oordeel velden. 

  1. Italiaanse viroloog walgt van paniekzaaierij rondom coronavirus: ‘We zijn niét in oorlog’

    Italiaanse viroloog walgt van paniekzaai­e­rij rondom coronavi­rus: ‘We zijn niét in oorlog’

    Sinds twee weken werkt ze zonder pauze, de directeur van het laboratorium voor Microbiologie in in Milaan die de tests op het coronavirus uitvoert. In een interview met de Italiaanse krant La Repubblica zegt Maria Rita Gismondo dat Italië doet alsof het in staat van oorlog verkeert, maar dat het om niet veel meer dan een normaal griepvirus gaat. Er is volgens haar sprake van ‘een bombardement van berichten die angst aanwakkeren en voor collectieve hersenspoeling zorgen’.