Personeelsleden in de zorg kreeg vooral in 2020 te maken met een serie grote corona-uitbraken onder patiënten, waardoor ze zelf ook een groot risico liepen om het virus op te lopen en long covid te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Personeelsleden in de zorg kreeg vooral in 2020 te maken met een serie grote corona-uitbraken onder patiënten, waardoor ze zelf ook een groot risico liepen om het virus op te lopen en long covid te krijgen. © ANP

‘Verpleegkundige en leraar met long covid hebben recht op schadevergoeding’

Zorgverleners, welzijnswerkers en onderwijzers die na een coronabesmetting onder langdurige klachten gebukt gaan, hebben recht op een schadevergoeding van vele duizenden euro’s, vindt de vakbeweging. Sterker nog, het kabinet heeft daartoe een morele plicht. 

1 reactie

  • gerrit van den Brink

    1 maand geleden
    Dit zag je natuurlijk al vanaf het begin aankomen. De werkgevers en ook bijvoorbeeld de V&VN weigerden al vanaf dag 1 om dit probleem aan te kaarten. Dit had men natuurlijk ten tafel moeten brengen toen de crisis nog volop speelde. Ook zorgverleners wiens echtgenoten door hen besmet zijn geraakt en soms zelfs zijn overleden zijn zwaar getroffen.