Volledig scherm
Op de A4 vloog een tankwagen die olie vervoert in brand. © 112HM

Vertraging door ongelukken en branden, snelwegen weer open

Het verkeer moet vanmiddag op verschillende plekken in Nederland rekening houden met ernstige vertraging door ongelukken en branden. Drie snelwegen waren tijdelijk afgesloten, maar zijn inmiddels weer open. ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwen nog wel voor een 'zware vrijdagavondspits'.

Op de A4 ter hoogte van Roelofarendsveen vloog rond 13.30 uur een tankwagen die olie vervoert in brand. De chauffeur kon zichzelf in veiligheid brengen en de vlammen waren snel geblust, maar volgens een woordvoerder van de brandweer is er sprake van een 'enorm verkeersinfarct'. De snelweg in de richting van Amsterdam was compleet afgesloten, maar  inmiddels zijn de meeste rijstroken weer vrijgegeven.

Op de snelweg zouden vastgelopen automobilisten zijn omgekeerd en via de vluchtstrook tegen het verkeer in hebben gereden. De politie riep op om dit niet te doen, maar adviseerde bestuurders in hun auto te blijven zitten en de vluchtstrook vrij te houden voor hulpverleners. 

Nog een autobrand

Ook op de A15 richting Gorinchem stond het verkeer vast door een brand. Daar vloog ten hoogte van Papendrecht een personenauto in de brand. Op de A12 bij Arnhem staat bovendien een flinke file doordat vier auto's en een vrachtwagen op elkaar botsten.

Op de A16 bij Dordrecht ging het vanmiddag ook mis. Daar stond een flinke file door een ongeval met een motorrijder. De snelweg was tussen Zevenbergschen Hoek en de Randweg Dordrecht dicht, maar is inmiddels weer open.

  1. Arts over doden dementerende vrouw (74): Ze zei wel twintig keer per dag dat ze dood wilde

    Arts over doden dementeren­de vrouw (74): Ze zei wel twintig keer per dag dat ze dood wilde

    De rechtbank in Den Haag buigt zich vandaag over een opvallende zaak. Een inmiddels gepensioneerde arts staat terecht voor het doden van een 74-jarige dementerende vrouw die helemaal niet wist dat er euthanasie op haar werd toegepast. Op de dag dat ze stierf had ze nog plannen gemaakt om in de avond met familie uit eten te gaan. De arts liet vandaag in de rechtszaal weten dat ze in een ‘bijzonder merkwaardige situatie is terechtgekomen’.