Boerenprotest tegen het stikstofbeleid op de A35 in Twente, juli dit jaar.
Volledig scherm
Boerenprotest tegen het stikstofbeleid op de A35 in Twente, juli dit jaar. © ANP / ANP

Vertrouwen boeren in overheid is helemaal weg: ‘Ze weten niet waar ze over praten’

Boeren gaan er totaal niet meer vanuit dat de overheid opkomt voor hun belangen. Ambtenaren en politici hebben te weinig kennis en kunde, vinden agrariërs. Piet Adema, die maandag werd beëdigd als nieuwe landbouwminister, zal veel moeite moeten doen om hun vertrouwen terug te winnen.

30 reacties

 • L Schoorlemmer

  2 maanden geleden
  Reacties te over. Sommige intriest. Wat te denken van P Bloemheuvel. "Verwende boeren" is zijn mening. Ik zou u willen adviseren eens een jaartje mee te werken. Probeer alles op te nemen en te analyseren waar de gemiddelde boer mee te maken heeft. Dat naast het keihard werkende bestaan wat 24/7 is. Tot slot zou ik u willen vragen om eens de speech van Tom Vilsack te bekijken. Oud minister van lanbouw vd VS. Importance of agriculture. Respect is wat de boer verdiend. Iets wat u niet verdiend.
 • Andries De vries

  2 maanden geleden
  die transitie komt er, of men het nou eens is of niet. De manier waarop is onacceptabel. Er is nog zoveel mogelijk m.b.t. innovatie, en de wil van de nederlandse (opvolgende) boer is enorm. Maar het kost tijd, geld, en perspectief.. het huidige plan van aanpak van (het probleem) is eenzijdig, volgens het kabinet niet discutabel in aanpak en tijdsbestek. Grotendeels Gebaseerd op cijfers van modellen. (Dus geen WETENschap) gedwongen bedrijfsvoering in wetgeving afgelopen decennia. Enz. Typruimteop
 • Leo Vriend

  2 maanden geleden
  @Gerrit de goei, de veehouderij heeft de afgelopen 20 jaar de uitstoot van nh3 met 67% verminderd, de uitstoot per ton zelfs meer, die strenge regelgeving voor uitstoot is er, en er wordt stevig op gehandhaafd, vergunningen worden alleen verleend op best haalbare technieken, en max. 10 jaar werkt niet, een stal wordt in 30 jaar of langer afgeschreven/terugverdiend.
 • K. van Venen

  2 maanden geleden
  Al doet de boer nog zo zijn best...plaats maken voor huizen bouw is het enige wat telt. Bloemheuvel,als ze jou zeggen je morgen uit je huis moet dan pak je vanavond blij je koffers in. Tuuuuurlijk.
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Nóg een punt waar je vergelijking mank gaat, gerrit de Goei, is het proces op zich. Je vergelijkt een GESLOTEN proces als olieraffinage met een activiteit die aan de lopende band blootstaat aan allerlei invloeden, zoals een levend wezen dat voor de boer producten levert, weersinvloeden, ziekte en huisvesting van dieren, handel en transport van dieren, risico van besmetting met dierziekten en de bemoeizucht van de politiek, enz., enz. Het zijn absoluut twee verschillende productiemanieren.