Vrouw op het dak van een Eindhovense woning.
Volledig scherm
Vrouw op het dak van een Eindhovense woning. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Verwarde vrouw loopt op dak van woning, bewoner kent haar niet

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een vrouw van een dak gehaald van een woning in Eindhoven. De bewoner van het huis gaf aan de vrouw niet te kennen. Volgens de politie vertoonde zij verward gedrag.

Buurtbewoners zagen donderdagnacht een vrouw op het dak lopen van een hoekhuis in de Edelweisstraat. Zij belden daarop de hulpdiensten. 

Een onderhandelaar van de politie kon via een dakraam met de vrouw praten. Met behulp van een hoogwerker van de brandweer konden politieagenten de vrouw van het dak halen.

Wie de vrouw is, is niet bekend. De bewoner van het huis gaf aan haar niet te kennen. Ook is niet duidelijk hoe zij dan op het dak van de woning terecht is gekomen. 

Verward, maar kalm

Een woordvoerder van de politie laat desgevraagd weten dat de vrouw verward gedrag vertoonde, maar wel kalm was. Ze is overgedragen aan ‘de juiste’ zorginstantie.

Vrouw op het dak van een Eindhovense woning.
Volledig scherm
Vrouw op het dak van een Eindhovense woning. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel
  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.