Frans Smeets en zijn vrouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Smeets en zijn vrouw. © Privé

Vette pech: Limburgs stel vlucht uit Italië voor corona en belandt in Oostenrijks hotel met... corona

Een Maastrichts echtpaar ontvluchtte Italië vanwege het coronavirus. Ze besloten hun vakantie voort te zetten in Oostenrijk. Daar boekten ze een kamer in een hotel in Innsbruck dat kort na hun aankomst in quarantaine werd geplaatst vanwege het coronavirus.

Hoewel het leven in Italië gewoon doorging na de berichten over het coronavirus, vertelt Frans Smeets (70) uit Maastricht, besloot hij met zijn vrouw het zekere voor het onzekere te nemen. Ze reisden per trein naar Oostenrijk. „We dachten daar zeker veilig te zijn”, vertelt hij De Limburger via de telefoon.

Het stel boekte een kamer in het Grand Hotel Europa, omdat ze het gelijknamige boek van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer zo leuk vinden. Ruim twee uur na hun aankomst klopte de politie op de deur van de hotelkamer. Omdat een Italiaanse receptioniste die in het hotel had gewerkt het virus had opgelopen, ging de boel op slot. „Van Milaan naar Innsbruck voor de veiligheid - en dan overkomt ons dat”, zegt Frans.

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive care-afdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.