Juf Thea van Gorp-Snijders van OBS De Uilenpoort. Dent (inzet) overleed op 4-jarige leeftijd bij een aanrijding in Baarle-Nassau.
Volledig scherm
PREMIUM
Juf Thea van Gorp-Snijders van OBS De Uilenpoort. Dent (inzet) overleed op 4-jarige leeftijd bij een aanrijding in Baarle-Nassau. © Pix4Profs / Joris Knapen

Vlak voor het pensioen van juf Thea bleef het tafeltje van Dent (4) ineens leeg

BAARLE-NASSAU – Op een basisschool en een middelbare school in Raamsdonksveer blijven een tafeltje leeg nadat een heel gezin op de A59 verongelukte. Hoe ga je als school om met een plotseling overlijden van een kind? Een jaar geleden gebeurde dat ook in Baarle-Nassau. Dit is het verhaal van juf Thea en van Dent, die vier jaar oud werd.

5 reacties

 • Titia Elzinga

  2 maanden geleden
  Verschrikkelijk wat erg. Geen woorden voor 😪
 • Yvonne Koster

  2 maanden geleden
  Dat je als ouder zijnde zo,n leuk kind moet missen,draag je, je hele leven met je mee. Als ik dit schrijf, stromen de laatste tranen over mijn wangen. Wat zal het moeilijk voor de ouders zijn om dit verlies te verwerken.De school met namen de lerares, heeft dit zo bezonder goed opgepakt. Het was mooi, dat ook de kinderen van de klas waar Dent deel uitmaakte, op een bijzondere manier blijk hebben gegeven dat ze hem miste. Dank voor dit verhaal, ondanks dat het heel treurig is.
 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Wat mooi hoe ze met het overlijden van Dent om zijn gegaan op deze school. Met Dent zijn gedenkplekje hoort hij er nog bij. Het is verschrikkelijk om je kind te verliezen, op wat voor manier dan ook. Niet wegdrukken, maar er mee leren omgaan, dat is heel goed voor de verwerking. Ik heb dat nooit gehad, ik kan er nu ook nog steeds niet mee omgaan, vooral niet met kinderen en dieren. Ik wens jullie veel kracht en sterkte met het verlies van dit kleine kereltje 😓...
 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  Zo verschrikkelijk dit verhaal.. heel, heel veel sterkte voor iedereen die hier verdriet van heeft..
 • John Verboom

  2 maanden geleden
  Het is tegenwoordig gelukkig veel beter geregeld dan vroeger, niets geen slachtofferhulp, niets van praten in de klas erover, weg was weg net als een verhuizing het leven ging keihard door.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?