Brandwondencentrum elders. Archieffoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandwondencentrum elders. Archieffoto. © Dpg media

Vleesetende bacterie krijgt vat op steeds meer patiënten: ‘Grote wonden, soms heel been of borst én rug’

Brandwondencentrum Beverwijk ziet een verdrievoudiging van patiënten met ernstige wondinfecties veroorzaakt door de groep A-streptokokken, ofwel de vleesetende bacterie. De ‘zeer grote wonden’ beslaan geregeld een heel been of borstkas, tot wel 40 procent van het hele lijf.

13 reacties

 • Catharina de Zaayer

  2 maanden geleden
  Mijn zoon liep hem op met 8 jaar , en werd door huisarts bestempeld als waterpokken , stak mijn en later zijn zusje aan . Naar de hap gegaan en daar alle 3 behandeld met antibiotica pillen en zalf alleen mijn wond wou niet genezen 40x 30 groot op me buik. Tot dat ik helklos voor paarden er op smeerde want in 3 maanden niet genas was toen in 2 weken totaal genezen . Werd vroeger bij alle vee gebruikt werd blauw grei genoemd voor wonden en werkt beter als alles van mensen artsen
 • T.H. Douma

  2 maanden geleden
  Ik heb deze infectie gehad in 1994. 6 weken opname ziekenhuis en daarna nog een huidtransplantatie nodig gehad.
 • greetje keyner

  2 maanden geleden
  Mijn man heeft in 2008 streptokokken gehad en sepsis.Dank zij het snelle ingrijpen van een arts heeft hij het overleefd.Vijf weken ziekenhuis.en iedere dag infuus met antibiotica.Gelukkih mist hij geen ledematen,maar zijn schouder is van binnenuit een stuk weggevreten.
 • Willem Den boer

  2 maanden geleden
  Dat resistentie speelt is eigen schuld !
 • Luna Tree

  2 maanden geleden
  @Andy van Werven: U heeft er weinig van begrepen; je kunt geen vaccin maken tegen de verspreiding van een bacterie. Dat werkt (als men geluk heeft) alleen bij een virus. Zoals antibiotica nooit werkt bij een virus en meestal wel bij een bacterie. Helaas raken steeds meer bacteriën resistent voor veel antibiotica en dan heeft de mens dus een probleem. En precies dát blijkt nu hier het geval...
 1. Justitie eist 3,5 jaar cel tegen voetballer Rai Vloet voor ‘met absurde snelheid’ doodrijden van Gio (4)
  met video

  Justitie eist 3,5 jaar cel tegen voetballer Rai Vloet voor ‘met absurde snelheid’ doodrijden van Gio (4)

  Het Openbaar Ministerie heeft 3,5 jaar cel geëist tegen profvoetballer Rai Vloet voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij de 4-jarige Gio overleed. Vloet werd, zei de officier van justitie maandagmorgen in Haarlem, met ‘bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol’ aangetroffen na de crash. De officier van justitie sprak ook van rijden met een ‘absurde snelheid’.