Tom Boelen en Paco Geutjes (rechts) vieren een doelpunt.
Volledig scherm
Tom Boelen en Paco Geutjes (rechts) vieren een doelpunt. © BSR Agency

Voetbaltrainer in shock: ‘Moeilijk te beseffen dat teamgenoot (21) voor zijn leven vecht’

Ploeggenoten van RKHVV-voetballer Paco Geutjes (21) komen vandaag samen op sportpark De Blauwenburcht in het Gelderse Huissen. Niet om te trainen, maar om te praten over het ongeluk in Arnhem waarbij de middenvelder zwaargewond raakte. 

Trainer Mark Otten, oud-profvoetballer van NEC en Excelsior, is zwaar aangeslagen. ,,Het is zo vreemd en moeilijk te beseffen dat een teamgenoot voor zijn leven aan het vechten is. En zo onverwachts. Dat willen we samen met alle spelers en stafleden ondergaan. Het laatste waar je dan aan denkt is voetballen”, zegt de oud-profvoetballer. 

Bij het ongeval in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Johan de Wittlaan raakten vijf jonge mannen gewond, onder wie ook FC Eindhoven-talent Youri Roseboom. 

‘Dit gaat om samenzijn’

Het Huissense RKHVV zou vandaag in Nijmegen aantreden tegen Orion, maar volgens Otten is zijn team niet in staat te spelen. De wedstrijd is afgelast. 

,,Zodra we het verschrikkelijke nieuws hoorden, hebben we als eerste gekozen om morgen niet te voetballen. We komen wel samen op de afgesproken tijd om het over de situatie te hebben en zo mogelijk vragen te beantwoorden. Trainen doen we ook niet. Dit gaat om samenzijn en proberen te verwerken.”

Otten heeft contact gehad met de vader van Paco.  ,,Ik heb hem gezegd dat we allemaal op onze eigen manier met hem en de familie meeleven. En dat we allemaal hopen dat Paco straks zo goed mogelijk wakker wordt.”

  1. LIVE | Eerste repatriëringsvlucht opgestegen in Sydney, politie stopt feestende jongeren Brabant

    LIVE | Eerste repatrië­rings­vlucht opgestegen in Sydney, politie stopt feestende jongeren Brabant

    Het afgelopen etmaal werden er 164 nieuwe sterfgevallen gemeld, aldus het RIVM zaterdag in de dagelijkse update. Het aantal ziekenhuisopnames laat een dalende lijn zien. 336 vandaag, ten opzichte van 502 gisteren. Ook het aantal ic-opnames volgt die trend. ‘Geniet van de zon in de tuin en op balkon’, luidt het advies voor zowel de zaterdag als zondag. Om herhaling van twee weken geleden te voorkomen, zijn op veel plekken maatregelen genomen. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen rond het virus.