Burgemeester John Berends van Apeldoorn stelt dat Volkert van der Graaf zich wel aan de regels weet te houden.
Volledig scherm
Burgemeester John Berends van Apeldoorn stelt dat Volkert van der Graaf zich wel aan de regels weet te houden. © anp

'Volkert van der Graaf loog over mislukte resocialisatie'

Volkert van der Graaf heeft tegenover het televisieprogramma Brandpunt-Reporter gelogen over zijn 'mislukte' resocialisatie. Dat stelt burgemeester John Berends van Apeldoorn.

 1. Dochters verbreken contact na misbruikschandaal: ‘Ik zie je niet meer als mijn moeder’
  Video

  Dochters verbreken contact na misbruik­schan­daal: ‘Ik zie je niet meer als mijn moeder’

  ,,Bespottelijk.’’ Zo omschreef advocate Koster vandaag de strafeis (10 jaar) tegen haar cliënte Tanja D. tijdens de tweede zittingsdag in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak. Ze vindt het onrechtvaardig dat de Terneuzense een hogere straf boven het hoofd hangt dan Pascal P., die eerder al werd veroordeeld tot 8 jaar cel met tbs voor zijn aandeel in het misbruik. De oudste dochter liet weten het contact met haar moeder nu ook te hebben verbroken. ,,In het begin kon ik je alles vergeven maar nu niet meer, ik zie je niet meer als mijn moeder.”
 2. LIVE | Peuters harder aangepakt tijdens eerste lockdown; onderzoek naar nut tweede Janssen-prik
  CORONAVIRUS

  LIVE | Peuters harder aangepakt tijdens eerste lockdown; onderzoek naar nut tweede Jans­sen-prik

  Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is tot onder de 500 gedaald. Op intensive cares en verpleegafdelingen liggen nu 491 mensen met Covid-19. Het afgelopen etmaal registreerde het RIVM slechts 585 nieuwe besmettingen. Dat is het laagste aantal sinds 1 september vorig jaar. Uit onderzoek blijkt dat peuters het zwaar te verduren hadden tijdens de eerste lockdown. Ouders gaven aan dat ze hun kinderen vaker door elkaar schudden en uitscholden. Volgens bezorgde gedragswetenschappers blijkt daaruit dat er een groter risico is op kindermishandeling tijdens een lockdown. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. De oudere berichten vind je hier.