Vrouw (23) overleden na aanvaring door waterscooter

UpdateEen 23-jarige vrouw is vanmiddag overleden nadat ze op de Maas bij het Brabantse dorp Neerlangel is overvaren door een waterscooter. De 33-jarige bestuurder van de jetski is opgepakt. 

Het ongeluk gebeurde rond 14.30 uur ter hoogte van een splitsing van de Maas en een arm ervan. Volgens de brandweer gebeurde het ongeluk een eind van de waterkant. Nadat ze uit het water was gehaald, is ze lange tijd op de kant behandeld. Maar reanimatie mocht niet meer baten. De vrouw komt uit Deursen-Dennenburg, de bestuurder uit Beneden-Leeuwen.

Om bij het slachtoffer te komen, moesten hulpdiensten door een watergeul lopen. De brandweer assisteerde daarbij door andere betrokkenen en de schouwarts op de rug naar de overkant te dragen. De 33-jarige man uit Beneden-Leeuwen is meegenomen naar het politiebureau, waar hij wordt verhoord. Vermoedelijk zag hij het slachtoffer over het hoofd, zo meldt de politie. 

Volledig scherm
Veel hulpdiensten bij de plaats waar een vrouw werd overvaren door een waterscooter in Neerlangel. © Charles Mallo
Volledig scherm
De jetski is na het ongeluk uit het water gehaald. © Charles Mallo
Volledig scherm
Veel hulpdiensten bij de plaats waar een vrouw werd overvaren door een waterscooter in Neerlangel. © Charles Mallo
  1. Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik solliciteren

    Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik sollicite­ren

    De gewelddadige dood van Derk Wiersum is bij strafrechtadvocaten uit heel Nederland als een bom ingeslagen. De 44-jarige raadsman stond bekend als een voorbeeldfiguur en inspireerde met zijn bevlogenheid en tomeloze inzet talloze aanstormende talenten in het strafrecht, onder wie de nu 37-jarige Willem van Vliet. ,,Toen ik hem voor het eerst in actie zag dacht ik: zo moet ik het later ook gaan doen.”