Sambal
Volledig scherm
Sambal © Shutterstock

Vrouw (40) die sambal smeerde op vagina van dame met wie echtgenoot vreemdging krijgt taakstraf

De 40-jarige vrouw uit Zundert die in december 2017 sambal smeerde op de vagina van een vrouw die vreemdging met haar man, heeft in hoger beroep een deels voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 240 uur gekregen. De vrouw wordt er van beschuldigd samen met een medeverdachte het slachtoffer te hebben gegijzeld en mishandeld.

De 40-jarige verdachte lokte, samen met haar medeverdachte, het slachtoffer naar haar woning. De verdachte was erachter gekomen dat het slachtoffer een geheime relatie had met haar echtgenoot en zocht daarvoor vergelding. In het huis bonden ze het slachtoffer vast en bedreigden en vernederden haar. Zo werd haar haar afgeknipt, een deel van het hoofd kaalgeschoren, werd ze gedeeltelijk uitgekleed en smeerde de 40-jarige vrouw sambal op de vagina van het slachtoffer.

Uiteindelijk maakte de verdachte foto's. Als  het slachtoffer weigerde om een groot bedrag te betalen, zouden de foto’s naar de man van het slachtoffer worden gestuurd.

Zwanger

De verdachte ging in hoger beroep tegen een eerder opgelegde taakstraf van 120 uur en een geldstraf van duizenden euro's. De Zundertse was zwanger op het moment dat zij het slachtoffer mishandelde en gaf haar hormonen de schuld. De verdachte liet weten dat ze spijt heeft van wat zij heeft gedaan. 

Het hof legde de vrouw een gevangenisstraf van twaalf maanden op, waar van zeven voorwaardelijk. Ook kreeg de vrouw een taakstraf van 240 uur. Omdat de vrouw al vijf maanden in voorarrest heeft doorgebracht, hoeft ze niet terug naar de gevangenis. 

De medeverdachte krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een taakstraf van 200 uur. Ook moeten ze het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 7000 euro betalen.