Volledig scherm
De overvaller kwam om toen hij werd aangereden op zo'n 70 meter van de woning van K. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Vrouw echtpaar dodelijke aanrijding Arnhem weer op vrije voeten

De 32-jarige vrouw die samen met haar 34-jarige man Albert K. was ingesloten voor de aanrijding op een man die even daarvoor een gewapende overval had gepleegd, is gisteravond weer in vrijheid gesteld. De vrouw blijft verdachte in de zaak.

Een oproep van de politie aan getuigen om zich te melden heeft gisteren tot niets geleid. De politie doet zondag weer buurtonderzoek aan de Limburgsingel waar het ongeval plaatsvond.

Overval

Bij de aanrijding kwam een 46-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats om het leven. De man pleegde kort voor zijn dood een gewapende overval op een huis aan de Limburgsingel. Na de overval gingen de bewoners, de 32-jarige vrouw en 34-jarige man, achter de verdachte aan in een busje van een pizzakoerier dat in de straat stond. 

Daarbij werd geschoten. Door wie is nog niet bekend. Volgens buurtbewoners reed de man van 34 in een nabijgelegen plantsoentje de vermoedelijke overvaller aan. Die kwam daardoor om het leven.

De politie liet zaterdag weten dat uit onderzoek nog moet komen vast te staan of de aangereden man ook de overvaller was. Ook wordt nog onderzocht of er meerdere overvallers waren. De twee bewoners werden donderdag gearresteerd. ,,Het gaat hier om een bijzondere zaak. De slachtoffers zijn ook verdachten en dat maakt dat het tijd kost om zorgvuldig de feiten helder te krijgen'', aldus de politie.

 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.