Volledig scherm
© ANP

Vrouw gebruikt invalidenparkeerkaart van overleden persoon: boete 380 euro

Een vrouw die een invalidenparkeerkaart gebruikte van een overleden persoon, heeft zondagmiddag in Cuijk een boete van 380 euro gekregen. De vrouw stond bij supermarkt Jumbo op een parkeerplaats voor minder validen. Zonder parkeerkaart. 

Toen ze daarover werd aangesproken door de politie, toverde ze de kaart tevoorschijn. Ze liet die snel even zien om de kaart vervolgens weer weg te stoppen. Voor de agenten reden om de parkeerkaart eens goed te bekijken. De vrouw stribbelde wat tegen maar gaf de kaart toch.

Al snel werd duidelijk wat er mis was. De kaart was in januari vorig jaar verlopen en bleek te zijn van een persoon die al overleden was. Voldoende reden voor een forse boete.  Onderzoek op het politiebureau wees verder uit dat de kaart op verschillende punten was vervalst. Volgens de politie kan de bestuurster daarom ‘nog wat verwachten’. 

 1. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.
 2. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
  PREMIUM
  vuurwerkramp enschede

  Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

  Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.