Volledig scherm
© Rijkswaterstaat

Vuilniswagenchauffeur voorkomt ongeluk door wegblokkade bij gekantelde caravan

Toen Dirk van Mourik vanmiddag een gekantelde caravan op de A9 richting Alkmaar zag, zette hij zijn grote vuilniswagen vlak voor de caravan stil. Op die manier voorkwam hij levensgevaarlijke situaties op de weg. Op sociale media wordt de vuilniswagenchauffeur nu als held onthaald, maar zelf is hij er broodnuchter onder. ,,Ik dacht: of nu naar huis of die mensen even helpen. Toen ben ik de linkerbaan op gedoken”, zegt hij tegen NH Nieuws.

Het ongeluk was net gebeurd toen Van Mourik kwam aanrijden. ,,Al het verkeer haalde allemaal capriolen uit om er voorbij te gaan’’, verklaart hij tegenover NH nieuws. ,,Iedereen was aan het proppen om naar de rechterbaan te gaan, dat brengt gevaarlijke situaties met zich mee. Dan maar de vuilniswagen er schuin voor.” 

Agenten kwamen vijf minuten daarna ter plaatse. Van Mourik stond vervolgens de man en vrouw van de gekantelde caravan bij. Die bleven ongedeerd, maar waren Mourik dankbaar dat hij met ze bleef wachten tot de hulpdiensten er waren. 

Op sociale media regende het lof voor Van Mourik, al vindt hij het zelf niet zo bijzonder. ,,Als chauffeur hoor je dit gewoon te doen als de mogelijkheid zich voordoet en je jezelf niet in gevaar brengt. Kleine moeite lijkt mij’’, reageert de chauffeur zelf op de vele complimenten.

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, donaties voor nabestaanden en slachtoffers
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, donaties voor nabestaan­den en slachtof­fers

    Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama, onthult de gemeente Oss een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.