Oualid Khemili, initiator van het Eenzaamheidsfonds. Het kantoor daarvan is vlakbij de Johan Cruijff Arena gevestigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Oualid Khemili, initiator van het Eenzaamheidsfonds. Het kantoor daarvan is vlakbij de Johan Cruijff Arena gevestigd. © Pim Ras Fotografie

Waarom deze oud-voetballer nu tegen eenzaamheid vecht: ‘Voelde als onbewoond eiland’

Als jonge voetballer die huis en haard achterliet om zijn droom na te jagen ervoer Oualid Khemili (40) meermaals wat eenzaamheid was. Nu is hij de drijvende kracht achter het Eenzaamheidsfonds, een nieuw initiatief dat eenzame mensen met elkaar in verbinding wil brengen.

  1. LIVE | Mbo-scholen ‘zakken door het ijs’, Melbourne na vier maanden uit lockdown

    LIVE | Mbo-scho­len ‘zakken door het ijs’, Melbourne na vier maanden uit lockdown

    Het middelbaar beroepsonderwijs heeft flink te lijden onder de coronacrisis. Het houden van afstand blijkt bij praktijkvakken lastig. ,,Het hart van het mbo is het praktijkonderwijs’’, zegt MBO Raad-voorzitter Adnan Tekin. ,,Daarom is het zo wrang dat we 30 procent fysiek onderwijs kunnen geven.’’ Digitaal thuisonderwijs is feitelijk niet geschikt. Het aantal positieve tests in Nederland stijgt mogelijk vandaag tot boven de 300.000. Als de cijfers niet omlaag gaan, komen strengere maatregelen in zicht. Ook vandaag houden we je in ons live op de hoogte van het laatste coronanieuws. Hier lees je het nieuws van de afgelopen dagen terug.