Jongeren leggen bloemen op Mallorca voor de overleden Carlo op de plek waar hij werd aangevallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren leggen bloemen op Mallorca voor de overleden Carlo op de plek waar hij werd aangevallen. © DPG

Waarom verdachten van doodschoppen Carlo (27) op Mallorca nog steeds vrij rondlopen

Vijf vragenSpanje draagt het onderzoek naar de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman (27) op Mallorca over aan Nederland. Tot tevredenheid van de negen verdachten uit het Gooi, want zo belanden zij niet in een Spaanse cel. Worden ze nu beloond voor hun vlucht naar Nederland? En vier andere vragen over deze zaak. 

6 reacties

 • Marianne Klaasen

  2 jaar geleden
  Weet u wat er straks gaat gebeuren? Er gaat niet duidelijk worden (ahum) wie nu feitelijk die jongen heeft dood geschopt. Gevolg: geen straf, want zegt de rechter dan: het is niet onomstotelijk bewezen dat die of die het heeft gedaan. En deze gastjes komen er vrolijk mee weg. Vergeet niet dat ze ook al eerder andere jongens flink te grazen hebben genomen. Dit dient zeker te worden meegewogen, maar ik denk dat eerder hun achtergrond wordt meegenomen in de strafmaatbepaling. Klassenjustitie dus.
 • Eric Moll

  2 jaar geleden
  Wat de Spaanse justitie al goed in beeld had zijn de verdachten. Die hebben de Spaanse justitie feitelijk gelijk gegeven met haar verdenkingen door te vluchten naar Nederland. Het Nederlandse rechtssyteem kent bijv. zoiets als voorarrest. Gedurende die tijd kan het OM bewijzen verzamelen en een rechtszaak voorbereiden. Mij lijkt een misdrijf als dit zwaar genoeg om alle verdachten minimaal in voorarrest te plaatsen, in afwachting van hun zaak. Vrij rondlopen riekt naar klassejustitie.
 • Marianne Klaasen

  2 jaar geleden
  Tsja, als je pappie advocaat is, dan weet je wel de juiste wegen te bewandelen om een passende straf te ontlopen. Waarschijnlijk heeft paps zelfs geadviseerd om maar heel snel naar Nederland af te reizen. Als mijn kind zo'n wandaad had begaan, had ik hem of haar persoonlijk voor de Spaanse rechter laten berechten. Ik richt mij dan ook tot de ouders van dit tuig: wat heb je aan je kind meegegeven? Ga je diep en diep schamen.
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Dit kan alleen in nederland..! Triest, heel triest..!
 • Gerritfinke Finke

  2 jaar geleden
  Spanje had de zaak niet moeten overgeven aan het O.M. in Nederland. Nu komen er mogelijk met een takstraf er vanaf.En ze leren het nooit in Nederland . Stel eens een voorbeeld en geef ze 10 jaar.