De aankomst van de eerste asielzoekers op de boot van het COA aan de Paradijsweg in Meppel, november vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De aankomst van de eerste asielzoekers op de boot van het COA aan de Paradijsweg in Meppel, november vorig jaar. © Wilbert Bijzitter

Waarom vluchtelingen in Nederland steeds vaker worden opgevangen op het water

De opvang van asielzoekers gebeurt steeds vaker op het water. Kleinschalig - zoals in Urk, Genemuiden en Meppel - maar ook op grote schaal, zoals in Velzen en Amsterdam waar enkele duizenden vluchtelingen een plek krijgen op een mega-cruiseschip. Wat maakt deze schepen kennelijk zo geschikt voor opvang? En moeten we dat wel willen?

12 reacties

 • Harry Jansen

  2 maanden geleden
  geen draagvalk voor immigranten, we zitten al heel lang heel vol en word nu wel heel erg!, 1500-2000 per week er bij, maar mijn kinderen (21 n 24) wachten al jaren op een betaalbare huur woning! en wonen nog steeds thuis!, terwijl niet-nederlanders voorrang krijgen op huizen!, ben echt kook woedend!
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  Andre Eggerding Goh dus jij kent de geschiedenis niet? In het verleden ving Nederland vrijwel iedereen op, hugenoten, duitsers, mensen uit het gebied van de moedernegotie (oostzee) om er zelf beter van te worden, dat moet er wel bij gezegd worden. Maar onze bevolking krimpt, onze verzorgingsstaat op instorten door de vergrijzing. Nogmaals, als je te weinig van de Nederlandse identiteit of geschiedenis weet, prima. Maar dan hoef je dat niet af te reageren op mij hè. Jo Kers Schaam jij je, hater.
 • Jo Kers

  2 maanden geleden
  @Daniel De Boer Schaam je diep. Een kind snapt dat dit fout gaat lopen, er is helemaal geen draagvlak meer voor ongebreidelde opvang van kanslozen die helemaal niets gaan bijdragen aan dit land behalve ellende.
 • Jo Kers

  2 maanden geleden
  Mag wat kosten, het is ongelofelijk.
 • marc maranello

  2 maanden geleden
  Op het water voelt het vast vertrouwd voor ze. Ze komen toch ook met zo’n bootje naar Europa? ;)