Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Waarom willen Salam en zijn kornuiten in Nederland wonen?

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Als ramptoerist zat ik gisteren naar het verhoor van de Utrechtse imam Suhayb Salam te kijken. Hij mocht voor een speciale commissie, onder leiding van Michael Rog (CDA), verklaren hoe hij zijn werk uitvoert – het doel is om te onderzoeken of er ongewenste buitenlandse financiering van moskeeën bestaat.

De imam deed niet heel erg zijn best om zijn minachting voor onze normen en waarden te onderdrukken. Hij weigerde op te staan bij het afleggen van zijn eed, blafte de commissieleden af en vertikte het om inhoudelijk te antwoorden.

Er was bijvoorbeeld de vraag of hij vrouwen instrueert om mannen op een bepaalde manier te begroeten, waarop hij reageerde: ,,Als de vrouw ervoor kiest de man geen hand te schudden, dan is dat gewaarborgd in de wet. Dat is vrijheid van godsdienst.’’

  1. VVD laat PVV en Forum verder achter zich in virtuele peiling: ‘Rutte is een echte crisismanager’

    VVD laat PVV en Forum verder achter zich in virtuele peiling: ‘Rutte is een echte crisismana­ger’

    Premier Mark Rutte krijgt veel waardering voor de manier waarop hij met de coronacrisis omgaat. In de eerste weken van de crisis stijgt de VVD met acht zetels in de virtuele peilingen. Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) verliezen juist kiezers vanwege hun opstelling en het beleid dat zij hebben bepleit in deze crisis, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos en EenVandaag.