Natuurbrand op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Natuurbrand op de Veluwe.

Waarschuwing voor monsterbranden op volle Veluwe: ‘Ze zullen niet te blussen zijn’

De Veluwe ontwikkelt zich tot een van de brandgevaarlijkste gebieden van Nederland. Daarvoor waarschuwt het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV). De branden kunnen zo intens worden, dat ze niet of nauwelijks meer te blussen zijn.

18 reacties

 • SL Kas

  4 dagen geleden
  Regeren is vooruitzien. Zie hier de besluiten die bijdragen aan het probleem van monsterbranden. https://www.destentor.nl/heerde/brandweer-schrapt-twaalf-auto-s-en-een-duikteam-in-gelderland-door-bezuinigingen~a431ae5e/
 • Frank Appels

  6 dagen geleden
  @Adriana Ubbink, door de nieuwe natuurbrand managers is een plan gemaakt om corridors van 120 meter breed over de Veluwe te maken. Waarschijnlijk zouden er dan minder manschappen en materieel nodig zijn om vuur te stoppen,....De terreineigenaren hebben wat moeite met deze brede vlaktes door de bossen.
 • Koos de Grave

  6 dagen geleden
  @Adriana Ubbink. Hier heb ik niets aan toe te voegen. En er zijn heel veel van zulke clubjes in Nederland.
 • Riet Schut

  6 dagen geleden
  De bossen worden steeds verder uitgedund, waardoor het nog sneller verdroogt. Papierindustrie gebruikt 2x zoveel water uit de Veluwe dan aangevuld wordt. Veel te veel auto´s en mensen, loslopende honden, mountainbikers en blauwe scooters die het bos bevolken. Het wild heeft ook geen plek meer.
 • Gerard Wagenaar

  6 dagen geleden
  Dat zal echt geen wonder zijn . onderhoud word niet meer gedaan dus brandstof genoeg bij een brand