Volledig scherm
Genieten © anp

Warmste 25 september sinds meten begon

Het is vandaag officeel de warmste 25 september sinds het meten en vastleggen van de temperatuur begon. Maar liefst twintig meetstations in ons land geven hogere waarden aan dan het oude record van 1957. Dat meldt Weerplaza.

Quote

Het is een uitzonder­lij­ke maand

Weerman Marco Verhoef

Het kwik steeg vandaag naar een nieuw record van 24,3 graden in De Bilt. Dat is warmer dan het oude dagrecord van 23,7 graden in 1957. Het is ook bepaald niet een toevalstreffer op een enkele locatie. Maar liefst op twintig meetstations van het KNMI in ons land is het kwik hoger gestegen dan in 1957. In Limburg is het vandaag zelfs op drie plekken 26,6 graden geworden.

Ook op 13,14 en 15 september werden al recordtemperaturen gemeten. Hier blijft het deze maand wel bij, de komende week wordt het niet warmer dan 18 à 20 graden.

Volgens Marco Verhoef van Weerplaza is het al de hele maand uitzonderlijk warm. ,,Er komt nu bewolking ons land binnen, dat zal de temperaturen drukken. Het is ook het einde van de dag, dat helpt niet echt. Maar het is wel duidelijk dat deze maand alle records worden gebroken, het is een uitzonderlijke maand.''

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement