De winkel en het woonhuis van Willem en Anna. De foto dateert hoogstwaarschijnlijk uit 1929, het jaar van de moord, of uit 1930.
Volledig scherm
PREMIUM
De winkel en het woonhuis van Willem en Anna. De foto dateert hoogstwaarschijnlijk uit 1929, het jaar van de moord, of uit 1930. © Stadsarchief Breda/Fotocollectie Schreurs

Was Elvis Presley’s Bredase manager Colonel Parker een moordenaar?

Niets wijst er er in de vroege vrijdagochtend voor het Pinksterweekeinde van 1929 op dat er iets vreselijks gaat gebeuren in het vredige Breda. De pas getrouwde 24-jarige kruidenier Willem vertrekt vanaf de Nieuwe Boschstraat met paard en wagen voor zijn dagelijkse bestelronde door de stad. Een paar uur later wordt zijn vrouw Anna (23) bruut vermoord in de winkel. 

  1. Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapelle: ‘Het was schitterend, maar ook best link’

    Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapel­le: ‘Het was schitte­rend, maar ook best link’

    Lourens Janisse wist niet wat hij zag tijdens een vistochtje maandagmorgen op de Noordzee voor de kust van Westkapelle. Vanuit het niets dook ineens een bultrug walvis op uit het water. Janisse pakte meteen zijn telefoon om het dier vast te leggen. ,,Hij zwom naar ons toe, maar we waren ook wel wat angstig. Ons bootje is niet zo groot en we waren drie à vier kilometer uit de kust.”