Al vier maanden loopt het water weg, de buurt probeert er maar iets nuttigs mee te doen: zoals met een watergevecht tijdens de snikhete zomerdag een paar weken geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Al vier maanden loopt het water weg, de buurt probeert er maar iets nuttigs mee te doen: zoals met een watergevecht tijdens de snikhete zomerdag een paar weken geleden. © Lucy Reijnen

Waterschaarste? Hier klotst het al vier maanden rechtstreeks het riool in: ‘Grootschalige verspilling’

TILBURG - Terwijl Brabant Water oproept om korter te douchen, gutst het water in de Tilburgse JP Coenstraat - na een breuk in de waterleiding - al maandenlang op volle kracht het riool in. Straatbewoners kunnen er met hun pet niet bij.  ,,We krijgen er ook een zere buik van”, zegt een woordvoerder van Brabant Water.

4 reacties

 • J Visser

  3 dagen geleden
  Overal liggen ook sloten Ed, je moet inderdaad de weg van de minste weerstand kiezen. Of heb je liever dat dat water bij iemand in huis loopt? De beste stuurlui... Brabant Water heeft nog vacatures!
 • Ed Groot

  3 dagen geleden
  Schandalig, wat een verspilling. Wat een verstand, had het water in sloten en beken laten lopen. Maarja, dat soort kiest de weg van de minste weerstand.
 • J Visser

  3 dagen geleden
  Als die leiding 1x klapt heb je een veelvoud aan water. Dus dit is niet zo spannend.
 • Marjan Bos

  3 dagen geleden
  Dat lijkt mij ook!
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’