Tijdens de campagne voor de provinciale staten draaide het plots om dienstplicht. Hier is Wopke Hoekstra op campagne in Hilversum.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de campagne voor de provinciale staten draaide het plots om dienstplicht. Hier is Wopke Hoekstra op campagne in Hilversum. © Caspar Huurdeman

We móéten praten over dienstplicht, zegt defensie-expert: ‘Komt in Oekraïne ook op mankracht aan’

De oorlog in Oekraïne zorgt dat het inderdaad tijd is om de dienstplicht nieuw leven in te blazen. Dat zegt defensiespecialist Dick Zandee, nadat het CDA dit weekend liet weten voor te zijn. ‘In de oorlog in Oekraïne komt het ook aan op mankracht.’

4 reacties

 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  In Den Haag doet men er alles aan om ons een vijandbeeld van de Russen te schetsen en ons eens oorlog in te rommelen waar we ons niet mee zouden moeten bemoeien. En nu een pleidooi voor herinvoering van de dienstplicht? Als ik een jongere was, dan zou ik weigeren om aan deze waanzin mee te doen!
 • B Neuteboom

  2 maanden geleden
  Ik vraag me af hoe opkomstplicht gerealiseerd moet worden. Het huidige beroepsleger kan zichzelf financieel al nieteens bedruipen, laatstaan dat er 200.000 dienstplichtigen per jaar bijkomen. Het leger is op dit moment absoluut niet in ingericht voor het opleiden van jongens/meisjes die "moeten" opkomen. Typisch verkiezingstaal.
 • van der Meulen

  2 maanden geleden
  Hoe ging het ook alweer in Mei 1940 aan de Nederlandse grens !
 • H. Meestens

  2 maanden geleden
  Ik vond het in dienst zijn in 1972 een vervelende tijd en zal nooit zeggen dat had ik het nooit had willen missen. Ja de Russen waren de vijand. We leven nu in andere tijden. Het wereld decor is verandert. Men wordt de vrede moe. Daarom is dienstplicht juist nu, voor mannen en vrouwen een must. En dan wel met de juiste uitrusting en wapens! Zeker geen spullen uit musea van '40-'45!
 1. Vrouwen woest over obsessieve voortplantingsdrift van spermadonor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhouden’
  PREMIUM
  kort geding

  Vrouwen woest over obsessieve voortplan­tings­drift van spermado­nor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhou­den’

  De 41-jarige spermadonor Jonathan M. staat volgende maand voor de rechter in een unieke zaak. De Hagenaar is aangeklaagd voor het misleiden van honderden vrouwen wereldwijd en het verwekken van mogelijk 550 donorkinderen. Een slachtoffer en stichting Donorkind eisen dat hem verboden wordt nog zaad te doneren. Portret van een man met een obsessieve voortplantingsdrift.
  Den Haag