Ter illustratie: bloemen op de doodskist in de aula tijdens een uitvaart.
Volledig scherm
Ter illustratie: bloemen op de doodskist in de aula tijdens een uitvaart. © ANP

Weer duizenden mensen méér overleden dan verwacht: oversterfte vooral in Flevoland en Drenthe hoog

De oversterfte houdt aan. Vorig jaar overleden 170.000 mensen, 14.500 méér dan verwacht. Vooral in Flevoland en Drenthe stierven relatief meer mensen dan verwacht.

7 reacties

 • Robbert Scholten

  1 week geleden
  Het probleem is dat we ouder worden maar wel zieker ouder,met meer medicatie worden we ouder maar niet gezonder,de geboortes rond 1945 en 1955 zijn aan de beurt,de geboorte golf van na de oorlogsjaren
 • Jess Hoo

  1 week geleden
  @Romkes We hebben gezien dat corona op vele vlakken verwoestingen aanrichten. Dat zou het het onderliggend lijden kunnen hebben versneld. Ik denk dat je het in die context moet zien. Als je al een zwakke gezondheid hebt, en je loopt corona op, dan kun je er zomaar er tussen uit piepen met een griepje. Ofzo...Het is jammer dat niet naar de oorzaak gezocht wordt. Iedereen doet niet uit zelfbescherming, uit gene of omdat de overheid dat zegt. Kijk naar China. Daar is door corona heel veel doden.
 • R. Gerritsen

  1 week geleden
  Veel ouderen gaan dood omdat hen goede zorg onthouden wordt door het kabinet. Ruim twintigduizend ouderen wachten op een plaats in een verzorgingshuis die er te weinig zijn!
 • JM SCHINKEL

  1 week geleden
  Andy, niet als je jonger dan 50 bent . En daar was juist een grote toename .
 • Andy Van Werven

  1 week geleden
  We gaan allemaal een keer of het door corona komt of verkeers ongeval of teveel drugs dat houd je niet tegen dat mensen dood gaan het is heel vervelende onderwerp maar hoort bij het leven