Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Wél boos als een vrouw op een dolfijn klimt, maar wat doen we met varkens en kalfjes?

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

7 reacties

 • K van Venen

  2 maanden geleden
  Dolfinarium laat zien dat het doodnormaal is om op dolfijnen te klimmen.....en mooi dat de bezoekers het vinden. Echt een geslaagd dagje uit geweest.....
 • Willem Heerema

  3 maanden geleden
  Geheel terecht van Linda. Dit geldt voor de varkens in meerdere sectoren, inclusief varkens due op transport zijn naar hun “eindstation”. Er is veel dierenleed in ons land, echter “vleeswaren konen uit plastic verpakking”. Meer willen we liever niet weten.
 • Yvonne Veld

  3 maanden geleden
  Helemaal mee eens. Maar ja, je denkt toch niet dat vlees(vr)etend Nederland dat dierenleed echt wil zien en onderkennen? Ze vinden het misschien best wel zielig dat dat gebeurt maar kwakken 's avonds wel massaal de bbq vol met allerlei kiloknallers. Mededogen totdat ze gaan eten, dan worden de ogen t.a.v het dierenleed heel snel gesloten.
 • Pieter J. den Ouden

  3 maanden geleden
  Wat een belachelijke opinie opnieuw van deze dame die kennelijk emotie boven feiten laat leiden. Parkiet in een kooi? Kat op een balkonnetje? Hond te vet om op z'n poten te staan?
 • H. Hielkema

  3 maanden geleden
  Wát een waarheid in deze column.. Maar wánneer wordt er wat aan gedaan..
 1. Rechtbank gaat over eis van OM heen: 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodsteken Shella
  PREMIUM

  Rechtbank gaat over eis van OM heen: 18 jaar cel en tbs met dwangver­ple­ging voor doodsteken Shella

  Rotterdammer Garland van der K. handelde niet in een opwelling toen hij zijn ex-partner Shella met tientallen messteken om het leven bracht. Hij wist waar hij mee bezig was en ging er zelfs mee door, nadat het zoontje van de vrouw had geprobeerd hem van zijn moeder af te trekken. En dat is moord, oordeelt de rechtbank. Die komt daarom met een zwaardere straf dan was geëist. Geen 12, maar 18 jaar gevangenis. Met tbs en dwangverpleging.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”