Een matrixbord naast de snelweg A50 bij Wijchen met de oproep om thuis te blijven. Nederland bevindt zich nog steeds in een lockdown vanwege het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Een matrixbord naast de snelweg A50 bij Wijchen met de oproep om thuis te blijven. Nederland bevindt zich nog steeds in een lockdown vanwege het coronavirus. © Rob Engelaar

Wel of niet weg met de lockdown? ‘In Nederland hebben we al vaker het deksel op de neus gekregen’

Na vier weken harde lockdown snakt Nederland naar versoepelingen. Maar kan dat ook? Twee betogen schetsen de argumenten voor én tegen versoepelingen. Het kabinet beslist morgen. 

7 reacties

 • jos zoet

  4 dagen geleden
  Mm... Wat een tendentieus verhaal... Begint Stentor- eigen te worden...
 • Wilma v h

  4 dagen geleden
  En waarom gingen al die mensen naar Antwerpen of Duitsland? Juist! omdat men hier weer alles op slot gooide! En als men zaterdag weer alles open gooit dan zul je ook een enorme drukte zien omdat de mensen het helemaal zat zijn en gewoon weer kunnen leven zonder beperkingen opgelegd door Het OMT en de regering. Die drukte zal vanzelf afnemen als het leven weer gewoon word
 • Arend van Faassen

  4 dagen geleden
  Tatjana mooi gezegd eigen verantwoordelijkheid. We hebben echter gezien met de volle treinen naar Antwerpen en de volle winkels daar dat mensen dat blijkbaar niet hebben. En wat zeggen we dan achteraf: jammer, maar helaas, toch maar naar ziekenhuis? Toch maar thuis blijven in quarantaine en het werk laten liggen?
 • Joost Van Zutphen

  4 dagen geleden
  Er zijn in de coronatijd langdurige periodes geweest waarin de maatregelen in België en/of Duitsland strenger en zelfs heel veel strenger waren dan in Nederland. Daar wordt totaal aan voorbij gegaan in dit verhaal. Totaal onbegrijpelijk en eenzijdig.
 • tatjana Pinkster

  4 dagen geleden
  Lockdown opheffen daar ben ik voor gewoon alles open doen. En verantwoording bij mensheid zelf neerleggen