Volledig scherm
Badkleding is 's avonds niet meer toegestaan in bij Thermen Holiday in Schiedam en het Bleiswijkse Elysium. © Shutterstock

Wellnesscentra doen badkleding 's avonds in de ban: ‘Het trok bezoekers aan die wij niet willen’

Wellnesscentra in Schiedam en Bleiswijk stoppen met het toestaan van badkleding in de avond. Dit gebeurt na vernielingen door baldadige bezoekers.

Het gaat om Thermen Holiday in Schiedam en het Bleiswijkse Elysium. Bij het laatstgenoemde centrum is de wijziging al van kracht, Schiedam volgt in januari. Vanaf dat moment moeten bezoekers na 17.00 uur te allen tijde naakt zijn. Dus óók op de speciale badkledingdagen.

Volgens een woordvoerster van International Wellness Resorts, waar beide centra toe behoren, ontstaat ‘s avonds op badkledingdagen een ‘sfeer die wij niet wensen’. ,,Dan komen gasten die wij niet in huis willen hebben.”

Toiletrolhouder gesloopt

Zij spreekt bijvoorbeeld van vernielingen. ,,Een dispenser en toiletrolhouder zijn van de muur gehaald.” Ook houden deze bezoekers zich niet aan de ‘etiquette’. ,,In sauna's is het normaal dat je stil bent. Dat gebeurt nu niet.” De keten wil ‘geen label’ op de groep plakken die zij wil weren. Feit is dat ze de regel alleen in Schiedam en Bleiswijk invoert en niet in haar andere negen vestigingen.

Quote

In sauna's is het normaal dat je stil bent. Dat gebeurt nu niet

Of de bevolkingssamenstelling in beide gebieden een rol speelt, vindt de woordvoerster een ‘aanname’. ,,En aannames vinden we vervelend. Wat we constateren is dat we op badkledingdagen in Schiedam en Bleiswijk een onwenselijke sfeer krijgen tijdens de avonduren. Hopelijk is het met deze wijziging straks klaar.”

 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.