Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Wie het rapport van Remkes leest en beoordeelt, weet dat we op weg zijn naar nieuwe conflicten

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

8 reacties

 • E. Lentekind- De Jong

  2 maanden geleden
  P. Schievink inderdaad.
 • M. Zuidervaart

  2 maanden geleden
  Vraag me eigenlijk af wie die piekbelasters dan zijn? Boeren, familiebedrijven of wellicht ook investeerders? Lijkt me van belang voordat ik er een oordeel over kan vellen echter kan er helemaal niets over vinden.
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Dit soort maatregelen doen nu eenmaal veel pijn. Willen we onze kinderen niet opzadelen met een nog groter probleem als dat we nu al hebben, moet/zal er doorgepakt moeten worden. Koop de betreffende boeren royaal uit en laat ze elders omschakelen op landbouw, dus omscholing net als in veel andere beroepen. Hoezeer we landbouwproducten nodig hebben blijkt nu wel door de oorlog in Oekraïne.
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Behalve het hele verhaal opnieuw onder woorden brengend, overgoten met een doorgekookt 'empathie-sausje', brengt het rapport niets nieuws. Alle dwang wordt opnieuw gepresenteerd, nu onder de noemer 'piekbelasters'. Er is met elkaar gepraat, da's winst, maar politici van alle kampen realiseren zich langzaam dat hun taak dezelfde is als voor Remkes' werk. Zij dienen hun partijbelang naar de achtergrond te zetten en zonder gepruts te werken aan maatwerk. Te beginnen bij de z.g. 600 'piekbelasters'.
 • Adriana Ubbink

  2 maanden geleden
  Taal: ‘als een paar boeren hun onrust beginnen te uiten moet er toch weer worden ingebonden’ Het is mij een raadsel wat hier staat. Bijvoorbeeld: Ingebonden = opgetreden?