De politie werkt in de zaak van Wies Hensen aan een reconstructie. In de sloot ligt een pop op de plek waar Wies Hensen 32 jaar geleden werd gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie werkt in de zaak van Wies Hensen aan een reconstructie. In de sloot ligt een pop op de plek waar Wies Hensen 32 jaar geleden werd gevonden. © .

Wies Hensen liep met ‘ruige blonde man’ op kermis, de volgende dag lag ze vermoord in de sloot

ReconstructieWies Hensen was voor niemand bang, maar eindigde toch naakt en vermoord langs de kant van de weg. Met een nieuw DNA-spoor is na 32 jaar de jacht op de dader heropend. Het vizier is gericht op de ‘ruige man’ met de blonde lokken en een verdacht busje op een verlaten landweggetje.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.