Woede en ongeloof om mishandelde kat Bello: ‘Er kwam een stok van 21,5 centimeter uit, en veel bloed’

videoCor Kool is letterlijk ziek van de mishandeling van zijn kat Bello. De Maarssenaar slaapt slecht en houdt geen eten binnen. Het beeld van de stok in het achterste van zijn kat krijgt hij maar niet uit zijn hoofd. Het baasje is boos en verdrietig, maar gelukkig krabbelt het diertje weer langzaam op.

Quote

Eén heeft hem vastgehou­den en een ander heeft die tak in zijn anus gestoken. Er kwam een stok van 21,5 centimeter uit

Conny Kool, de vrouw van Cor, zag haar kat strompelend aan komen lopen. Het beestje zat onder de modder. Toen ze Bello onder de kraan schoonspoelde, dacht ze een botje bij zijn achterste te zien. Dat vond ze eng, ze vroeg of haar man eens wilde kijken. Die trok die tot hun verbijstering een tak met doornen uit het achterste van de kat. De tak was besmeurd met bloed.

De familie Kool is ervan overtuigd dat minimaal twee mensen de tak met veel geweld naar binnen hebben geduwd. Cor Kool: ,,Dat kan bijna niet anders. Eén heeft hem vastgehouden en een ander heeft die tak in zijn anus gestoken. Er kwam een stok van 21,5 centimeter uit, en veel bloed. Het is zo ontzettend zielig voor het beestje, en ook zo laf en misselijk van de daders.”