Een oudere in het verpleeghuis tijdens de coronacrisis, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een oudere in het verpleeghuis tijdens de coronacrisis, foto ter illustratie. © ANP / Robin Utrecht

Woede over loslaten zwaarbevochten personeelsnorm in de ouderenzorg: ‘Je wordt er cynisch van’

Politici, pleitbezorgers zoals Hugo Borst en belangenorganisaties zijn woedend over een kabinetsplan om soepeler om te gaan met de norm dat er in de ouderenzorg minstens twee medewerkers zijn op acht verpleeghuisbewoners. Daardoor zijn er straks tienduizend minder extra arbeidsplaatsen nodig en wordt er geld bespaard.    

15 reacties

 • HAM Boelens

  1 maand geleden
  Er is geen mooiere zorg dan ouderen zorg, en dat pakt de politiek ons af. De oudere thuis is eenzaam kan niet aan zorg, boodschap en zo meer komen. Als er eens wat minder bedacht wordt achter het bureau dan hadden we meer over voor de bejaarden. En meer handen aan het bed. Minder bureaucratie en computer gestuurde zorg en voor de bewoner een praatje en dergelijke. Weg met de managers, dat kost geld, zondags en de feestdagen vrij. Belachelijk. Laat aub de bejaarden huizen terug komen.
 • Stefan Ramon

  1 maand geleden
  Met Henk Hartog (hieronder) redden we het wel, die trekt managers uit kantoor. Ik denk dat Gerrie Pasman gelijk gaat krijgen. Mensen krijgen straks alleen het hoognodige, de rest is niet meer haalbaar. Dus in bed blijven tot 11:00. Minder vaak douchen. Geen tijd meer voor een gesprekje of spelletje. Naar het toilet? Over een half uurtje ben je aan de beurt... Om 20:00 naar bed anders komt de laatste niet aan de beurt! Ongelooflijk hoe men over de zorg denkt...
 • Miranda Jansen

  1 maand geleden
  Ook dit is weer verbazing wekkend: hoe kan het dat ons land de laatste jaren zo overspoeld is met nieuwe inwoners en dat er geen mensen zijn die openstaande vacatures op kunnen vullen. Echt onbegrijpelijk!
 • P Schievink

  1 maand geleden
  Dit is pas iets om land voor plat te leggen tig keer meer reden dan de boeren . Naar ja zorg heeft rollator, rolstoel, tillift om weg te blokkeren en dat...... Ander optie is geen zorg geven maar dan komen de boeren en beroepsdemonstrant tegen zorg in opstand,laatste groep zonder mondkapjes)
 • k vegter

  1 maand geleden
  Precies TK Dijkstra!!