Woedende PSV-supporters bestormen ingang Philips Stadion, ME grijpt in

VideoEen groep PSV-supporters bestormde zondagavond woedend de hoofdingang van het Philips Stadion. Dit gebeurde na het duel tegen FC Twente dat in een gelijkspel eindigde. 

De ME voerde charges uit om de supporters uiteen te drijven. Het gaat om tientallen supporters die het stadion probeerden binnen te komen. Er werd met stenen en dranghekken gegooid. De politie heeft meerdere arrestaties uitgevoerd. Vermoedelijk zijn vijf mensen meegenomen. Het gaat volgens de politie om zo’n vijftig ‘teleurgestelde’ supporters die het stadion probeerden binnen te komen. Zij werden tegengehouden door de beveiliging en de ME.

PSV staat na het gelijkspel van vandaag op de vijfde plaats in de competitie. De club heeft een achterstand van 11 punten op koploper Ajax. De Eindhovenaren beleven een rampseizoen, met de uitschakeling in de beker, afgelopen donderdag, als dieptepunt. PSV verloor van eerstedivisieclub NAC.

Tijdens de wedstrijd vroegen sommige PSV-fans met leuzen al om het vertrek van technisch directeur John de Jong. Ook willen ze dat algemeen directeur Toon Gerbrands de eer aan zichzelf houdt en vertrekt.  

Volledig scherm
PSV-supporters bestormen stadion © Dave Hendriks / Fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
PSV-supporters bestormen stadion © Dave Hendriks / Fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
PSV-supporters bestormen stadion © Dave Hendriks / Fotopersburo Bert Jansen
  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.