Minder door wolven gedode schapen in 2021
Volledig scherm
PREMIUM
Minder door wolven gedode schapen in 2021 © Getty Images

Wolf doodt vermoedelijk voor het eerst in Nederland een koe, drie andere koeien gewond

Het lijkt erop dat de wolf voor het eerst in Nederland een koe heeft gedood. DNA-onderzoek moet nog uitwijzen of de slachtpartij die zich in een weiland tussen Heeze en Someren heeft afgespeeld het werk is van een wolf, maar daar lijkt het wel op.

16 reacties

 • Jules Vismale

  9 maanden geleden
  @A.G. de Jong, hier in Nederland geven we het WNF ook bakken met geld om de tijger te behouden terwijl deze roofkat eveneens koeien kan doden en zelfs mensen! En in Afrika doden krokodillen bijvoorbeeld gnoes en zebra's door die onder water te trekken en daarna te verscheuren! Dus moeten tijgers, krokodillen e.a. roofdieren zoals de wolf dan verdwijnen omdat wij ze gemeen en moordlustig vinden? En als hier inderdaad beren zouden terugkomen dan hoeven we die heus niet met pap te gaan voeren!
 • A.G. de Jong

  9 maanden geleden
  Kennelijk moet er eerst een kind dood worden gebeten, wat op deze manier onherroepelijk gaat gebeuren omdat wolven steeds brutaler worden en hun angst voor mensen steeds meer verliezen. Het is dan wachten op ongelukken. Maar uiteindelijk moet iedereen tot de conclusie komen dat het ondoenlijk is om in dit kleine land, met versnipperde natuurgebiedjes, een roofdier als de wolf te kunnen huisvesten. Ze horen hier simpelweg niet thuis. Dan kunnen we net zo goed de bruine beer hier herintroduceren!
 • Yvonne Veld

  9 maanden geleden
  Ik mag toch hopen voor de Roodkapje en de wolf complotdenkers onder ons, dat die hun kinderen 's nachts niet alleen in een weiland of in een bos hebben liggen of lopen maar dat die netjes in hun bedje liggen te slapen.
 • aart v zeeburg

  9 maanden geleden
  Is dat zo de Vries waar ik denk je dat de stress van de nog daar lopende koeien vandaan komt.
 • Heinz van der Scheer

  9 maanden geleden
  Nederland is te klein voor de wolf , afschieten die beesten voor er nog ergere dingen gebeuren