Volledig scherm
De politie rukte massaal uit. © Bart Meesters

Woningovervallers steken in Vught bewoner neer en sluiten hem op in zijn eigen huis

Een brute woningoverval zondagavond in Vught. De bewoner werd neergestoken met een mes en in zijn eigen woning opgesloten. Dat meldt de politie.

De daders zijn gevlucht met onbekende buit en hebben hem gewond achtergelaten. 

Het tweetal dat de woning binnendrong, bedreigde de bewoner en eiste geld. Een van hen heeft de mannelijke bewoner neergestoken en volgens de politie ‘opgesloten’ in zijn woning. De daders gingen er met onbekende buit vandoor. 

Nadat de man zich wist te bevrijden, schakelde hij de politie in. Die rukte groots uit, maar de daders waren al gevlucht. Ze zijn nog spoorloos. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn steekwond.

Onderzoek

De politie doet onderzoek in en rondom het huis. Technische sporen worden bekeken en er wordt gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn. 

Er is op dit moment slechts een zeer summier signalement van een van de daders. De man droeg een witte broek en een wit shirt. 

Volledig scherm
Gewapende overval in Vught, bewoner gewond achtergelaten © Bart Meesters
Volledig scherm
© Bart Meesters
  1. Ad (79) kan geen kant op in door coronavirus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’
    PREMIUM
    Video

    Ad (79) kan geen kant op in door coronavi­rus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’

    Een heerlijke zonnige vakantie op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife is vanochtend voor Ad Elissen (79) en zijn tien jaar jongere echtgenote uitgelopen op een deceptie. Het Bredase echtpaar moet maximaal veertien dagen in quarantaine in hun hotel omdat bij een 69-jarige Italiaanse gast het coronavirus is vastgesteld. ,,We hadden het hier hartstikke leuk, tot die brief onder onze deur werd geschoven.”