Volledig scherm
De politie rukte massaal uit. © Bart Meesters

Woningovervallers steken in Vught bewoner neer en sluiten hem op in zijn eigen huis

Een brute woningoverval zondagavond in Vught. De bewoner werd neergestoken met een mes en in zijn eigen woning opgesloten. Dat meldt de politie.

De daders zijn gevlucht met onbekende buit en hebben hem gewond achtergelaten. 

Het tweetal dat de woning binnendrong, bedreigde de bewoner en eiste geld. Een van hen heeft de mannelijke bewoner neergestoken en volgens de politie ‘opgesloten’ in zijn woning. De daders gingen er met onbekende buit vandoor. 

Nadat de man zich wist te bevrijden, schakelde hij de politie in. Die rukte groots uit, maar de daders waren al gevlucht. Ze zijn nog spoorloos. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn steekwond.

Onderzoek

De politie doet onderzoek in en rondom het huis. Technische sporen worden bekeken en er wordt gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn. 

Er is op dit moment slechts een zeer summier signalement van een van de daders. De man droeg een witte broek en een wit shirt. 

Volledig scherm
Gewapende overval in Vught, bewoner gewond achtergelaten © Bart Meesters
Volledig scherm
© Bart Meesters
  1. Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik solliciteren

    Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik sollicite­ren

    De gewelddadige dood van Derk Wiersum is bij strafrechtadvocaten uit heel Nederland als een bom ingeslagen. De 44-jarige raadsman stond bekend als een voorbeeldfiguur en inspireerde met zijn bevlogenheid en tomeloze inzet talloze aanstormende talenten in het strafrecht, onder wie de nu 37-jarige Willem van Vliet. ,,Toen ik hem voor het eerst in actie zag dacht ik: zo moet ik het later ook gaan doen.”