Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Yourhosting reset wachtwoorden vanwege mogelijk datalek

Een hacker heeft mogelijk toegang gekregen tot onversleutelde inloggegevens van Yourhosting. Daarom heeft het Zwolse hostingbedrijf de wachtwoorden van e-mailaccounts uit voorzorg gereset.

Volgens Bart Carlier, CEO van Yourhosting, is het nog niet duidelijk of er inderdaad data zijn gelekt en welke e-mailadressen hierbij betrokken zouden zijn. Daarom heeft het bedrijf besloten om de e-mailwachtwoorden van een groot deel van hun klanten te resetten. Dit zorgt ervoor dat mogelijke bemachtigde gegevens onbruikbaar worden. Daarnaast zijn tienduizenden klanten geïnformeerd en hebben ze instructies gekregen om een nieuw veilig wachtwoord in te stellen. In totaal heeft het bedrijf honderdtwintigduizend klanten. Momenteel wordt er druk onderzoek gedaan naar de toedracht.

Cryptomunten

De hacker eist cryptomunten, maar Carlier geeft aan dat het Zwolse bedrijf niet gaat onderhandelen met hackers. Yourhosting heeft melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens van het mogelijke datalek. Ook is er aangifte gedaan bij de politie.