Volledig scherm
PREMIUM
© United Photos BV

Zaak-Tanja Groen emotioneert oud-rechercheur: 'Heb het nooit meer losgelaten’

COLD CASEIs het dan eindelijk zover, wordt Tanja Groen alsnog gevonden? De mysterieuze verdwijning van de studente is voor oud-rechercheur Peter van Heugten (69) de zaak van zijn leven. Hij bouwde een band op met Tanja's ouders en hield tig zoekacties na talloze tips, van serieuze bronnen tot paragnosten: ,,We hebben overal gezocht, in grotten, de rivier, in de velden.”

Even moet Peter van Heugten slikken, en blijft het een paar seconden stil aan de andere kant van de telefoonlijn. ,,Dit doet heel veel met me. Als rechercheur heb je misschien één zaak die je zo grijpt, waar je je helemaal in vastbijt. Dat was de verdwijning van Tanja voor mij. Ik heb het nooit meer losgelaten”, zegt hij terwijl tegelijkertijd op een begraafplaats in Maastricht gegraven wordt na een ‘serieuze tip’ in de beruchte verdwijningszaak. Groen zou daar in 1993 in een vers gedolven graf gestopt zijn, zo luidt het scenario volgens Peter R. de Vries. Van Heugten: ,,Dit is serieus, denk ik. Het kan zijn dat iemand anno nu toch gewetenswroeging heeft gekregen, en is gaan praten. Ik hoop het.”

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.