Een fragment uit de documentaire Short Trip. De vrienden van Dave gingen een week naar Frankrijk om het te hebben over rouw, maar vooral over het léven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een fragment uit de documentaire Short Trip. De vrienden van Dave gingen een week naar Frankrijk om het te hebben over rouw, maar vooral over het léven. © .

Ze dachten dat ze onsterfelijk waren, maar toen ging er eentje dood: ‘Eigenlijk is Dave gestorven aan het jong zijn’

Dave uit Den Bosch was pas 19 jaar toen hij verongelukte in Oss. Drie jaar later is er een documentaire over de rouw van zes van zijn vrienden. Die gaat niet per se over die fatale nacht en de dood, maar vooral over het léven. Want wie weet nou hoe je moet rouwen als je jong bent?

  1. Verbijstering bij politie over groot dancefeest met dj en lachgas bij Hilversum: ‘Waar zijn jullie mee bezig?’
    Video

    Verbijste­ring bij politie over groot dancefeest met dj en lachgas bij Hilversum: ‘Waar zijn jullie mee bezig?’

    Een groot illegaal feest bij Hilversum is in de nacht van zaterdag op zondag beëindigd door de politie. Ruim driehonderd feestgangers uit het hele land waren naar een bouwterrein gekomen nabij Anna’s Hoeve, een locatie die in het verleden vaker is gebruikt voor illegale ‘raveparty’s’. Een dj en een vrouw die een agent een schop gaf, zijn aangehouden. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. Op het feest blijkt op grote schaal lachgas te zijn gebruikt.