Het politiebureau in Poortugaal is volledig ingericht voor de re-integratie van politiemedewerkers met PTSS. Hond Lola draagt bij aan de huiselijke sfeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het politiebureau in Poortugaal is volledig ingericht voor de re-integratie van politiemedewerkers met PTSS. Hond Lola draagt bij aan de huiselijke sfeer. © Frank de Roo

Ze slapen slecht en zitten rillend op de bank: agenten moeten soms ook mentaal worden opgelapt

Stoer ogende agenten die met hun wapenstok in de aanslag tegenover burgers komen te staan: je ziet de beelden steeds vaker voorbijkomen, maar wat gebeurt er daarna met hen? Vaak genoeg laten politiemensen na hun dienst hun tranen de vrije loop, zitten zij trillend op de bank of slapen ze niet meer. Zij moeten mentaal weer opgelapt worden.  

  1. Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

    Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.