‘Ze weten in Minecraft perfect een hut te bouwen, maar in het echt lukt het gewoon niet’

Met de komst van een Xbox op zijn slaapkamer en de introductie van het schietspel Fortnite ging het ‘mis’. Liam (11) speelde steeds minder buiten en wilde vooral gamen. Moeder Bianca van Roshum loopt intussen rond met ‘een continu schuldgevoel’. ,,Ik twijfel steeds of ik het wel goed doe.”

Spelen haar kinderen wel genoeg buiten? Zitten ze niet te lang aan een schermpje gekluisterd? Maar ja, te weinig tijd om te gamen is ook zielig. Nu kan het immers nog, op de middelbare school wordt dat weer anders. Moeder Bianca van Roshum voert steeds een innerlijke strijd over de opvoeding van haar twee kinderen. Vooral zoon Liam (11) zit dolgraag achter een scherm om online te gamen. Hoe erg is dat? Moet ze het niet gewoon loslaten? 

  1. Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water
    VIDEO

    Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meege­sleurd door water

    Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.