Volledig scherm
De eerste zeehondenpup die dit jaar werd gevonden op Terschelling. Het diertje stierf na een aanval van een hond. © Zeehondenopvang Terschelling

Zeehondenpup Terschelling overleeft aanval hond niet

Op Terschelling is afgelopen vrijdag de eerste zeehondenpup van dit jaar gevonden. Met een trieste afloop. Een dag later vonden medewerkers van de zeehondenopvang het dier levenloos terug, nadat het bleek opengereten door een hond.

Net voor het weekend kregen medewerkers van Zeehondenopvang Terschelling een melding van een gestrande zeehondenpup. Dat is vroeg voor de tijd van het jaar, want normaliter worden de eerste pups pas halverwege juni gevonden. Niet veel later vonden ze het dier in goede gezond, maar zonder moeder aan. De zeehond bleek nog geen vierentwintig uur oud. 

De volgende dag werd zelfs de familie van het zeezoogdiertje nog gevonden, maar het mocht uiteindelijk niet baten. Toen aan het begin van de avond nog even werd gekeken bij het beestje of alles in orde was, bleek het al overleden. Volgens de opvang was het opengereten door een hond.