Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Zeer heet weer op komst, thuishulp voor ouderen en burenhulp: ‘Hitte is minder onschuldig dan men denkt’

Dankzij de vergrijzing en de klimaatverandering zijn periodes van extreme warmte een groeiend probleem voor een steeds grotere groep mensen. Thuiszorgorganisaties, maar ook buren, moeten daarom helpen huizen van ouderen koel te houden tijdens hittegolven. Zo moeten doden en ziektegevallen worden voorkomen.

9 reacties

 • Marianne Klaasen

  7 maanden geleden
  Als ik kijk naar alle reacties, kan ik alleen maar constateren, dat de hedendaagse mens verzuurd is. De een houdt wel van warmte en de ander van kou. Elk weerpatroon komt in Nederland voorbij. Dus voor elk wat wils. Je mag dus ook al niet meer zeggen, gezien de reacties, dat je van warm weer houdt en dat je daarvan geniet. Zelfs dat misgunnen we elkaar. Het is maar een aantal dagen mooi, warm weer en de rest van het jaar is het knudde.
 • Elly Verrips

  8 maanden geleden
  Mensen alsjeblieft..... de een vindt het heerlijk de ander vreselijk. Door mopperen en kritiek uiten wordt het er niet anders van.
 • wilma aalvanger

  8 maanden geleden
  Wat een gevit op elkaar. Blijkbaar hebben een aantal mensen hier nu al last van de warmte! Fijn als het voor jou niet te warm is, er zijn veel mensen en dierren die er wel last van hebben. Respecteer elkaar daar gewoon in en ga anders maar afkoelen!
 • Linda van Maanen

  8 maanden geleden
  Fijn toch die denigrerende opmerkingen hier. Fijn dat jullie tegen de hitte kunnen maar ik vind het helemaal niks. En Marianne Klaasen, vroeger werd OOK gewaarschuwd en kregen we tropenroosters als het warm was, dus hoezo 'niemand' zeurde erover? En we wonen niet in het zuiden, we zijn het hier niet gewend. Overigens gaan oude mensen daar nog eerder dood.
 • Marianne Klaasen

  8 maanden geleden
  Het is nog niet eens warm en men begint gelijk te zeuren. Net of het in het verleden nooit warm is geweest. Kom op zeg. Het lijkt alleen of tegenwoordig iedereen alles voor gekauwd moet worden. Je moet zelf ook eens nadenken. In 1976 hadden we ook een flinke hittegolf en toen zeurde niemand erover. Ga gewoon eens lekker genieten. In de zuidelijke landen past men gewoon de levensstijl aan en oude mensen zitten daar lekker in de schaduw een kopje koffie te drinken.