Volledig scherm
PREMIUM
Inzet: Jan Froudaine. Rechts zijn oude huis. © PZC/Google Maps

Zeeuw verkocht huis aan 'steenrijke’ oplichter: ‘Ik sloeg mijn handen kapot op de muur’

Alles ging gesmeerd. Een 78-jarige ‘miljonair’ zou het huis van Jan Foudraine in Goes betalen met geld van zijn Amerikaanse rekening. In de tussentijd kocht Foudraine alvast een nieuw huis in Zierikzee. Maar het geld uit Amerika kwam niet, in tegenstelling tot de stress, ruzies en financiële problemen. 

Begin 2018 zette Jan Foudraine (41) zijn huis aan de Glenn Millerlaan te koop. Al snel kwamen de zelfverklaarde miljonair Jan de K. en zijn vriendin langs voor een bezichtiging. Ze waren zo gecharmeerd van de vrijstaande woning, dat ze een bod deden. Na wat onderhandelingen was de koop rond, iets onder de vraagprijs van 365.000 euro, maar dat maakte Foudraine niet uit. Hij kon gaan samenwonen met zijn vriendin in Zierikzee en was blij dat het allemaal snel geregeld was.  

‘Hij liep te koop met zijn geld’

Foudraine ontmoette het bejaarde echtpaar voor het eerst bij het tekenen van de koopovereenkomst. ,,Het was een oude man, wel vriendelijk, maar hij liep wel echt te koop met zijn geld", zegt Foudraine. ,,Hij zei dat hij een ‘groot spulletje’ had verkocht in België en dat hij piloot was geweest.” De K. vond het huis eigenlijk wat klein, hij had veel grotere huizen gehad. Maar omdat ziekenhuis Adrz dichtbij was en zijn zus in de straat erachter woonde (Duke Ellingtonlaan), vond de De K. het huis toch ‘interessant’.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement