Politiemedewerkers overschreden grenzen tijdens een privé-uitje
Volledig scherm
Politiemedewerkers overschreden grenzen tijdens een privé-uitje © Carlo ter Ellen DTCT

Zes politiemedewerkers uit Oost-Nederland op non-actief na racistische uitspraken

met videoDe politie heeft zes medewerkers, werkzaam in Oost-Nederland, per direct buiten functie gesteld. In Parijs, waar ze een voetbalwedstrijd bezochten, filmden ze hun omgeving én sloegen ze racistische taal uit. ‘Er is maar één blanke.’

47 reacties

 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  @Marianne Klaasen Dus jij keurt racisme goed Mw. Klaasen? Niet erg consequent als ik je overige reacties lees waar je heel principieel wilt overkomen. Ze zeggen dan wel eens: Hoe de wind waait, waait mijn jasje. Het doet niet ter zake wat ze op andere momenten over zich heen krijgen. Het is hun beroep. Het gaat specifiek op dit feit waarin ze in privétijd bepaalde uitlatingen doen die wel of niet strafbaar zijn. Zelf vind ik van niet gezien de aard van de tekst.
 • J.A Verbeek

  2 maanden geleden
  De bekende heksenjacht, de ophef is ver over de top. Dit komt allemaal dankzij onze extreem linkse elitaire kliek. Je zult maar politieagent zijn in deze maatschappij waar alles wat je doet onder een vergrootglas wordt gelegd door deze elitaire arrogante figuren.
 • Hennie Moelard

  2 maanden geleden
  @ R.Peters kan ook niet Volgens mij is het onderwerp politie waarop ik reageer en hoe ik daar over denk. Want dan roepen ze hier het zijn ook mensen maar wanneer wij mensen fouten maken in hun ogen moeten wij ons verantwoorden Wanneer de politie ook mensen zijn praat het dan niet goed dan dienen ze ook de consequenties te dragen. Daar houd iedereen elkaar de hand boven het hoofd. Drugs, bestialitet, kinderporno, verkrachting, excessief geweld, intimidatie, manipulatie etc. kan zeker daar niet!
 • Marianne Klaasen

  2 maanden geleden
  Ik vind de ophef hierover erg overdreven. Wat denk je wat politiemensen dagelijks over zich heen krijgen en hoe ze bedreigd worden? Nog even en dan wil er niemand meer een agent zijn. We hebben te maken met een linkse elitaire club in Nederland, die vindt dat bepaalde individuen conducteurs mogen bespugen, uitschelden, in elkaar slaan en ga zo maar door, maar och wee, als een agent iets zegt in privé tijd dan zijn de rapen gaar. Een berisping voor deze agenten is voldoende.
 • Gerdien van Zeumeren - Post

  2 maanden geleden
  Hier maakten ze opmerkingen in privesfeer zonder herkenbaar te zijn als politiefunctionaris? Te zware straf.