De Roemeen reed hier met volle snelheid in op een groep jongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De Roemeen reed hier met volle snelheid in op een groep jongeren. © Rens Hulman

Zeven jongeren in Deventer aan de dood ontsnapt na roekeloze actie van man (22) zonder rijbewijs

met videoHet is echt een wonder dat er geen doden zijn gevallen. De officier van justitie zegt het een paar keer, om duidelijk te maken hoe een mooie zomeravond voor zeven vrienden op een industrieterrein in Deventer had kunnen aflopen. Een dan 22-jarige Roemeen rijdt met zijn witte Kia op volle snelheid op het groepje in. Ze hebben geen schijn van kans.

10 reacties

 • cor groeneveld

  2 maanden geleden
  En we zakken steeds verder in de moeras . Onvoorstelbaar wat een ongelooflijke situatie krijgen we in dit land. Je zal het maar op je geweten hebben. Maar ja Nederland he
 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  Nu zie je waar al die bezuinigingen op de rechtspraak toe leiden. Duizenden zaken kunnen niet op tijd behandeld worden en worden noodgedwongen geseponeerd, verdachten moeten in vrijheid worden gesteld want er is enerzijds geen capaciteit om ze op te sluiten en anderzijds, zou dat geen probleem zijn, kan en mag je mensen zonder veroordeling geen 2,5 jaar opsluiten. Dankzij het kabinetsbeleid de afgelopen ruim dertig jaar loopt de boel nu helemaal in het honderd en niemand zegt “Sorry”.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Voorlopig in vrijheid? Klaag degene aan die dat heeft besloten. En wijzig de wet op dat punt. En waarom moet zo'n simpele zaak 2,5 jaar duren? Hier had het snelrecht toegepast moeten worden. En welke werkgever haalt zulk tuig naar ons land?
 • eric gerards

  2 maanden geleden
  Henk hij had geen rijbewijs
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Nederland is al lang geen rechtsstaat meer.
 1. Familie Donker Dohmen bedacht list om zonen twee namen mee te geven, nu mag iedereen dat
  PREMIUM

  Familie Donker Dohmen bedacht list om zonen twee namen mee te geven, nu mag iedereen dat

  Wat een strijd was het, toen het echtpaar Donker Dohmen hun twee achternamen wilde doorgeven aan hun kinderen. Terwijl vrouwen steeds geëmancipeerder werden, was het kiezen van achternamen tot dinsdag ‘ouderwets’ beperkt, vaak in het nadeel van de moeder. ,,Het was net of ik er niet bij hoorde”, vindt Sandra, moeder van drie zonen. Waar zij destijds een list bedachten, kan vanaf nu iedereen twee achternamen krijgen.