Gelders gedeputeerde Peter Drenth (midden) in gesprek met boeren, eerder dit jaar.
Volledig scherm
Gelders gedeputeerde Peter Drenth (midden) in gesprek met boeren, eerder dit jaar. © Arjan Gotink

Zeventig boeren in Gelderland staan klaar om te worden uitgekocht

Zeventig boeren in Gelderland zijn bereid te stoppen met hun boerderij in ruil voor een zak geld van de Provincie Gelderland. Dat zegt Gelderse gedeputeerde Peter Drenth in reactie op het rapport van Johan Remkes, die wil dat er snel actie word ondernomen in het stikstofdossier.

14 reacties

 • Klaas Feenstra

  2 maanden geleden
  Als het al waar is, en deze boeren gaan er mee stoppen, dan hebben we binnen no time dat de kosten voor voeding de pan uit vliegen. Bezint eer ge begint...
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Waarom geld en leefmilieu verspillen aan een gesubsidieerde internationale agrarische sector? Puur eigenbelang van een paar boeren, een paar familiebedrijven in de diervoedersector, en de coöperatieve rabobank. En de rest van Nederland, incl. de goedwillende extensieve boeren hebben er alleen maar last van.
 • klaas Bron

  2 maanden geleden
  stap 1 zou moeten zijn herzien van stikstofwet waar regering zelf ook in is verstrikt! Het kdw model is wetenschappelijk al lang achterhaald en dus aanpassen wet zou wel eens sneller en goedkoper kunnen zijn dan geld verspillen aan natuur en sterke internationale agrarische sector. Los daarvan kan men de wensnatuur met extra beheer gaan herstellen, want om zoveel natuur gaat het nu ook weer niet. Verder kunnen de miljarden beter aan zwakken en energiearmoede worden besteed in samenleving.
 • h.r.m kupers

  2 maanden geleden
  de boeren laten zich bij de poot nemen door dit beleid, jammer de vecht lustigheid is voor nu nog the great reset nog er door het laatste stukje om het volk te onderdrukken ,dus revolutie
 • Henk Bartelds

  2 maanden geleden
  Het is stikken in de stikstof of de bittere pil van Johan Remkes slikken.